kunst en publieke ruimte 

       
een representatief overzicht van kunst in de openbare ruimte in Nederland van 1970 tot heden | over deze site | hulp bij vinden

Hoe vind ik ...

Om zo snel mogelijk iets te vinden op deze website zijn er drie vind-'ingangen' (zie diagram hiernaast). Elke ingang vereist wat kennis. Klik in de bovenbalk het balletje aan voor 'werk', 'kunstenaar' en 'locatie' om respectievelijk een kunstwerk, een kunstenaar, of een locatie waar een kunstwerk staat te vinden. Voer vervolgens een zoekterm in het tekstveld in. Lees voor een optimaal resultaat de onderstaande paragrafen.

zoek schema
Figuur 1, samenhang van informatie.
grijs = primaire 'vind-ingang'.

Tips

Leestekens worden vanwege veiligheidsoverwegingen weggefilterd. Mocht de titel een kunstwerk een leesteken bevatten, dan is het best om een deel van de titel in te voeren als zoekterm.

Vreemde tekens in de naam of titel (bijvoorbeeld de 'ü' in Müller), moeten als zo danig worden ingevoerd. Als het moeilijk is om deze karakters in te voeren, kan u het beste een deel van de naam of titel gebruiken.

Vind een kunstwerk

Om een kunstwerk te vinden heeft u kennis nodig van een van de volgende eigenschappen van een kunstwerk:

  • de titel
  • Jaartal waarop het kunstwerk begon of gepresenteerd werd
  • de soort ruimte
  • de begeleider
  • de categorie van het kunstwerk
  • de opdrachtgever

Op elke eigenschap kan u een zoekterm invoeren. Het combineren van zoektermen verbreed het zoekresultaat, dat betekend meer resultaten. U kan het beste zoeken op óf een titel, of een jaartal, of een categorie, etc. Voor bijvoorbeeld het vinden van een werk-titel kan u (een deel van) de titel invoeren.

Vind een kunstenaar

Om een kunstenaar te vinden kan u de complete naam of een deel van de naam invoeren. Stel dat u een kunstenaar zoekt die Marc heet, maar u weet niet zeker of het met een 'c' of met een 'k' is, dan kan u voldoen met de zoekterm 'mar'.
Hetzelfde geld voor de achternaam, dus 'weijden' (fictief) kan gevonden worden door bijvoorbeeld 'wei' in te voeren.

Vind een locatie

Een locatie is de naam van de plek waar een kunstwerk is geplaats, of waar een werk heeft plaatsgevonden. Om een locatie te vinden kan u een van de volgende eigenschappen invoeren:

  • (deel van de) naam van de locatie
  • de plaatsnaam
  • de provincie

Net als bij de titels van werken en de namen van kunstenaars kan ook gezocht worden op een deel van de naam van de locatie.

Dwalen

Deze site is ook ideaal om te dwalen. Klik op een willekeurig kunstwerk en laat je leiden door links naar categorieën, plaatsen en begeleiders.

Op deze manier kan u navigeren van een kunstenaar, via zijn/ haar werken, naar de categorie waarin de werken zijn gemaakt, of de begeleiders van de diverse werken.