kunst en publieke ruimte 

       
een representatief overzicht van kunst in de openbare ruimte in Nederland van 1970 tot heden | over deze site | hulp bij vinden

Zonder titel

De verzameling van keramische voorwerpen in de installatie van de Russische kunstenaar Alexander Brodsky (1956) doet denken aan een uitstalling van archeologische vondsten. Brodsky maakte de objecten tijdens een verblijf in het Europees Keramisch Werkcentrum in Den Bosch. Voor dat instituut maakte Brodsky overigens samen met Ilya Utkin een toegangspoort, die is opgebouwd uit een vierkante stalen basis met stalen buizen waaraan ruim driehonderd keramische voorwerpen zijn geprikt.

De voorwerpen in Capelle aan den IJssel zijn verspreid over drie vitrines in de entreehal van Verpleeghuis Rijckehove. Brodsky maakte de in grootte en schaal variërende voorwerpen van ongebakken klei. Kledingstukken, speelgoed, boeken, radio’s en huisdieren zijn niet zozeer vormgegeven naar de werkelijkheid, maar eerder naar de herinnering. De installatie heeft een droomachtige sfeer, waarmee de kunstenaar zinspeelt op het verstrijken van de tijd en de kracht van het menselijk geheugen. (MvK)


foto: SKOR


foto: SKOR

Kunstenaars: